La Machaca

Also known as Cap't Don's House Reef, Captain Don's Habitat House Reef, Captain Don's House Reef, Don's Habitat, Habitat House Reef

Water
Sea (Salt water)
Features
Wreck, Coral Reef, Wall, Sand, Snorkel / Free-dive Friendly
Depth
13.2 m (avg)
40 m (max)
Diver Level
All Divers

Dive spot La Machaca Deze duikplek ligt recht voor Captain Don's Habitat. Vanaf de pier kunt u de lijn volgen die u naar de drop-off brengt.

De duikplek Bij La Machara staan milde tot middelmatige stromingen. Het is dan ook een duikplek geschikt voor duikers van elk niveau. De diepte varieert van 8 - 40 meter.

Wat kunt u onder water verwachten? Voor de beginnende duiker is dit dé kans om een wrakduik te doen in relatief ondiep water. Op 11 meter diepte ligt een kleine vissersboot. Ooit het decor van de Nederlandse speelfilm "Duel in de diepte". Inmiddels biedt het wrak een thuis aan een grote groene murene. Het die is inmiddels best aan duikers gewend, maar benader hem voorzichtig.

Gorgonen en sponzen staan er op bergkoraal. Ietsjes dieper vindt u plaatkoraal. Het visleven bestaat voornamelijk uit tandbaarzen, pauwbotten en buisaaltjes. Ook grommers en snappers komt u er tegen.

Nearby Photos

Dives at this site

People who dived here

Top operators for La Machaca

Stats for this site

Create your free online log book now.  Easy, fast, waterproof!
dive site

Nearby Dive Sites

Annual Climate

From Coro, 173 km away.